Sunday, 23 December 2012

Hujung Minggu!!!


#TemaKaliIni
Disebabkan sem 2 ni aku dh terlalu taksub dgn twitter, maybe sbb wifi UIA yg agak laju berbanding sem panjang, semua benda yg ak nk tuis, mesti ada hashtag...WHY??? wallahu'alam.
Hujung minggu ni, aku tidak ke mana2. Cuma hari khamis ri2(20/12/12) Faris Azim, roomate aku ajak blk rumah akak dya kt Kajang. So, aku pun ikut la blk ngan dya nek motor. Wq2 ni, mcm2 cara n taktik km guna utk lpskn diri drpd Pak Guard..haha...agak pandai r.

1) Aku pinjam helmet kawan aku dkt FZC, so, kna la wak lek ke ABC..hoho. Pak Guard x syak pa2 pun la. Then, wq2 azan asar, km start plan kami. Kami 2 kluaq ikt pintu pagar masijd. Tapi tgk2 sorang pak guard ni berdiri terpacak btoi2 dpn pintu pagar. So, aku suruh Faris kluaq dulu, dya pon kluaq la...

2) Aku mcm mana plak?? haha...aku dah la dgn bawak helmet bagai..jalan ja depan pak guard, mx la nk kluaq ikut pintu pagar masjid, tapi dya x bg. So, aku kena la turun ikut pintu agar depan...ouh!!! S***

3) Sampai ja kt pintu pagar depan, pak guard kt situ mnx buku overnight pulak dahhh..dya bersyarah buang 5 minit,then dya bg lepas. Aku bg alasan kt dya yg waris aku mai ambik. Padahal, Faris yg kena ambik ku kt bawah...haha

Selesai kesah nk kluaq dr CFS, ni kesah spanjang perjalanan. Bawak punya bawak motor tu, tetiba hari nk hujan. Faris pon berenti la dekat KFC ( X taw cawangan mana). Dya kata nk mkn sat. So, aku pun tumpang sekaki la...seb bek dya ada Kad Diskaun Siswa. Dapatla murah ckit..hihi
Elok habeh ja makan, kami nk sambung la perjalanan. Tibah2 hujan start lebat...so berenti la dkt simpang RnR sat...fuh!!! basah truk kot!!
Pas2, kami pun sambung la lg perjalanan sampaila kt Apartment Seraya, Kajang Utama...Aku plan nk dok situ sampai hari Sabtu sbb Faris kata Sabtu ptg tu akak dya blk dr bercuti..klu aku ada lg, mmg segan la kan?? x pa la...duk la situ. Naseb bek la rumah kak dya ada wifi, buleh la guna internet...nk kata boring tu x la boring sgt...ada tv lg kan?? mlm tu tgk movie crita Batman yg last tu...(touching tgk Batman kena kepak 2)

Hari Jumaat plak, pagi2 bangun x mkn pa2..juz biskut2 n air kosong...(hidup orang bujang). Smayang Jumaat plan dkt Masjid UKM. Tu pun sbb aku dh terjanji dgn sorang senior sekolah ni nk beli baju t-shirt yg dya juai...hoho..agak menyesai r. Dah la 30 hengget. Melayang lg duit KPT aku. Dah la baru ni dh habeh wq2 overnight semata2 tgk crita The Hobbit( haram x best pon. 3 jam kot)

Lps habeh smayang, p la jumpa senior aku tu dgn muka yg manis diselaputi cuka...dya senyum sampai teling sbb dpt duit...huhu, "Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tiada guna".
OTW balik rumah, hujan turun...terpaksa la brenti di persimpangan. Sambil tu, bli la lauk utk mkn satgi. Sampai ja rumah truih wak kluaq apa yg ada. Aku masak nasik, Faris hiris bawang. Pas2 kami masak nugget, sosej , bebola. Lps nasik masak, trus sambaq mcm helang nmpak ikan dlm laut. LAPAK GILA KOT!!!
kenyang perut, mata plak ngantuk. Tapi, aku mnx tgk movie. so, tgk la crita Battleship. Hebat gila grafic dya.  (mula tu faris ajak tgk crita Seafood. mmg aku x tgk sampai habeh la kan??)
Malam pun menjelma tanpa disedari. Hujan renyai2 merancakkan jumaat mlm sabtu itu.sebelum tu plan nk p Old Town. tp, x yah lah, kita masak ja kt rumah. Of corse la Maggie kan? masak maggie, boh carrot ckit, sosej ckit, bebola ckit.Masak 3 bungkus(sifat tamak di situ). Tgk2 x habeh pon. Besa lah, Nafsu Manusia!
Kali ni, mmg ngantuk tahap dewa. so, Aku masuk tidoq awai...huhu. Tomorrow nk blk CFS.
Pagi yg gelap,
Kini sudah cerah,
Aku dh bangun!!!! ready to go back to CFS
tepat pkul 9.30 pg, aku ajak faris hntr aku kt Stesen KTM KAJANG. Aku dh mandi, tp dya dak. It's ok. Aku ja yg nk blk, dya blom. wq2 dlm KTM, sesak gila kot. Mcm tin sardin. berlaga pompuan cina lah, india lah, sikh pun ada. Yg aku nek anginya, kerajaan dh buat dh koc utk pompuan, tp tergedi2 nk dok yg koc umum ni gak. tension gak r! sampai ja Stesen Mid Valley, trus aku kluar. Niat di hati nk berjalan2 lepak2 kt Mid Valley. Tp, x pe lah. Nanti mesti habeh duit,"bisik hati ku"
Izan. aku decide utk blk je..wlaupun baru pkul 11.30 pg. Sampai ja bilik, trus sambar baju2 yg x basuh lg n mulakan kerja2 basuh baju. Baru tringat yg aku x mkn apa2 lg. After that, p la turun kafe ABC n mkn. Kali ni, mmg hati ku berkata benar, kafe ni ja yg masak mknn kampung yg sedap. Tp, I don't know why the students still don't go to the cafe??? mungkin, x sampai seru lg kot....ahhhhh!!!!!! biaq p la kt depa. Asalkan aku dpt mkn. Kenyang perut, blk bilik main leptop. (ayat budak2 sgt, "main leptop").
sampai la ke maghrib. then dr maghrib sampai la ke tgh mlm. Aku kesaorangan. compartment aku ada 4 tilam, semua bk kecuali aku...compartment belah kiri bdk2 DQ yg perasan baguih, belah kanan senior2 yg baik gak r. depa nice. Tp, aku ni stail klu org x tgur, malaih aku nk tegur depa. So, kesimpulannya kt cni, I'm alone. Maybe mlm ni pun sama gak

Ahad, (23/12/12)
Aku bangun suboh pkoi 6.43, then sambung tidoq sampai la pkoi 11.30. Mmg rezzeki masuk melimpah ruah la kan>>? aku mulakan langkah ku yg pertama dgn pegang penyapu & penyodok. sapu bahagian meja tudy yg selama ni aku x pernah guna pon sbb depa lain guna. Sampai ayaq sirap free yg 3 minggu lps pun ada lg, plastik cekelat, btoi2, habuk x payah crita la kan?? Then, susun kasut n selipar.
( nk buat mcm mana lg, mata aku mmg pantang klu tgk smpah @ keadaan berselerak)



x cayya?? tanya la kwn2 sekolah aku.

Samai lah la ni, pkoi 17.18 petang, aku still melengkaq atas katil sorang2. la ni tinggai aku ngan sorg ja roomate aku, abg Fadzly. Lagi 14 kluaq ntah ke mana. mau x mau, mlm satgi blk la depa.

JOM SOLAT!!!

#writing & thinking through experience
:)

1 comment:

  1. amboi, sonok nya crita... hahaa. exam sem3 abis x agi ??

    ReplyDelete